Hoe lang rauwe kip bewaren in koelkast

Veel mensen vragen zich af hoe lang ze rauwe kip kunnen bewaren in de koelkast. Het is belangrijk om te weten hoe lang je kip veilig kunt bewaren om voedselvergiftiging te voorkomen. In dit artikel zullen we de optimale bewaartijd van rauwe kip in de koelkast bespreken en enkele belangrijke tips geven om ervoor te zorgen dat je kip altijd veilig is om te consumeren.

De optimale bewaartijd van rauwe kip in de koelkast

Over het algemeen wordt aanbevolen om rauwe kip niet langer dan 2 dagen in de koelkast te bewaren. Dit geldt voor zowel hele kippen als kippenonderdelen, zoals borstfilets, drumsticks en vleugels. Na deze periode neemt het risico op bacteriële groei aanzienlijk toe, wat kan leiden tot voedselvergiftiging.

Als je van plan bent om de kip langer dan 2 dagen te bewaren, is het beter om deze in te vriezen. Rauwe kip kan tot 9 maanden veilig worden bewaard in de vriezer. Zorg er wel voor dat je de kip goed verpakt in luchtdichte zakken of containers om vriesbrand te voorkomen.

Tips voor het veilig bewaren van rauwe kip

Naast het kennen van de optimale bewaartijd, zijn er enkele belangrijke tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je rauwe kip altijd veilig is om te consumeren:

  • Controleer de houdbaarheidsdatum: Koop altijd verse kip en controleer de houdbaarheidsdatum voordat je deze in de koelkast bewaart. Als de kip over de houdbaarheidsdatum is, gooi deze dan weg.
  • Bewaar de kip op de juiste temperatuur: Zorg ervoor dat je koelkast op een temperatuur van 4°C of lager staat. Dit helpt de groei van bacteriën te vertragen en houdt je kip langer vers.
  • Bewaar de kip in de originele verpakking: Als de kip in een luchtdichte verpakking zit, is het beter om deze in de originele verpakking te laten. Dit helpt de kip langer vers te houden en voorkomt kruisbesmetting met andere voedingsmiddelen in de koelkast.
  • Plaats de kip op een veilige plek: Bewaar rauwe kip altijd op de onderste plank van de koelkast om te voorkomen dat het sap op andere voedingsmiddelen druppelt en kruisbesmetting veroorzaakt.
  • Gebruik je zintuigen: Controleer altijd de geur en het uiterlijk van de kip voordat je deze bereidt. Als de kip een vreemde geur heeft of er verkleurd uitziet, gooi deze dan weg.

Wat te doen met restjes rauwe kip

Als je rauwe kip hebt bereid en er zijn restjes over, is het belangrijk om deze op de juiste manier te bewaren. Restjes rauwe kip kunnen tot 2 dagen veilig in de koelkast worden bewaard. Zorg ervoor dat je de restjes in een luchtdichte verpakking bewaart en ze binnen 2 dagen consumeert.

Als je de restjes niet binnen 2 dagen kunt consumeren, kun je ze het beste invriezen. Op deze manier blijven de restjes langer vers en kunnen ze op een later tijdstip worden geconsumeerd.

Conclusie

Het is belangrijk om te weten hoe lang je rauwe kip veilig kunt bewaren in de koelkast om voedselvergiftiging te voorkomen. Over het algemeen wordt aanbevolen om rauwe kip niet langer dan 2 dagen in de koelkast te bewaren. Als je van plan bent om de kip langer te bewaren, is het beter om deze in te vriezen. Volg altijd de bovengenoemde tips om ervoor te zorgen dat je kip altijd veilig is om te consumeren. Door de juiste bewaarmethoden te volgen, kun je genieten van heerlijke en veilige kipgerechten!

Plaats een reactie

Koelkast info

Verse smaken beginnen hier: ontdek de koelkast
die bij jouw levensstijl past. Koelkasten die bewaren
wat er echt toe doet, elke dag weer.

Begin zoektocht