Hoogte koelkast: alles wat je moet weten over het kiezen van de juiste afmetingen

De hoogte van een koelkast is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van een nieuwe koelkast. Een koelkast moet immers passen in de beschikbare ruimte in je keuken. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het onderwerp hoogte koelkast en je voorzien van alle informatie die je nodig hebt om de juiste afmetingen te kiezen.

Waarom is de hoogte van een koelkast belangrijk?

De hoogte van een koelkast is belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste moet de koelkast passen in de ruimte die je ervoor hebt gereserveerd in je keuken. Als de koelkast te hoog is, kan het zijn dat deze niet onder het aanrecht past of dat de bovenkastjes in de weg zitten. Als de koelkast te laag is, kan dit leiden tot onnodige ruimteverspilling.

Ten tweede is de hoogte van een koelkast van invloed op de capaciteit en het gebruiksgemak. Een hogere koelkast biedt over het algemeen meer opbergruimte, wat handig kan zijn als je een groot huishouden hebt of regelmatig veel boodschappen doet. Daarnaast kan een hogere koelkast ook voorzien zijn van extra functies, zoals een ingebouwde vriezer of een water- en ijsdispenser.

Standaardhoogtes van koelkasten

Er zijn verschillende standaardhoogtes beschikbaar voor koelkasten. De meest voorkomende hoogtes zijn:

  • 180 cm
  • 190 cm
  • 200 cm
  • 210 cm

Deze hoogtes zijn inclusief de pootjes van de koelkast, die meestal in hoogte verstelbaar zijn. Het is belangrijk om rekening te houden met de hoogte van de pootjes bij het meten van de beschikbare ruimte in je keuken.

Welke hoogte koelkast is geschikt voor jou?

De juiste hoogte van een koelkast hangt af van verschillende factoren, waaronder de beschikbare ruimte in je keuken, je persoonlijke voorkeuren en je huishoudelijke behoeften. Hier zijn enkele overwegingen om in gedachten te houden bij het kiezen van de juiste hoogte:

  • Keukenruimte: Meet de hoogte van de ruimte waarin je de koelkast wilt plaatsen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is boven de koelkast voor ventilatie en dat de koelkast niet te hoog is om onder het aanrecht te passen.
  • Huishoudelijke behoeften: Overweeg hoeveel opbergruimte je nodig hebt. Als je regelmatig veel boodschappen doet of een groot huishouden hebt, kan een hogere koelkast met meer capaciteit de beste keuze zijn.
  • Extra functies: Denk na over eventuele extra functies die je wilt, zoals een ingebouwde vriezer, een water- en ijsdispenser of een speciale lade voor groenten en fruit. Deze functies kunnen de hoogte van de koelkast beïnvloeden.

Andere afmetingen om rekening mee te houden

Naast de hoogte zijn er nog andere afmetingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een koelkast. Deze omvatten:

  • Breedte: Meet de beschikbare breedte in je keuken om ervoor te zorgen dat de koelkast goed past. Standaardbreedtes variëren meestal tussen de 55 cm en 90 cm.
  • Diepte: Controleer de diepte van de koelkast om ervoor te zorgen dat deze niet te ver uitsteekt in je keuken. Standaarddieptes variëren meestal tussen de 55 cm en 70 cm.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de draairichting van de deur van de koelkast. Zorg ervoor dat de deur gemakkelijk kan worden geopend en dat deze niet in de weg staat van andere keukenapparatuur of meubels.

Conclusie

De hoogte van een koelkast is een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste afmetingen. Het is essentieel om de beschikbare ruimte in je keuken te meten en rekening te houden met je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Door deze factoren in overweging te nemen, kun je de perfecte hoogte koelkast vinden die past bij jouw keuken en huishouden.

Plaats een reactie

Koelkast info

Verse smaken beginnen hier: ontdek de koelkast
die bij jouw levensstijl past. Koelkasten die bewaren
wat er echt toe doet, elke dag weer.

Begin zoektocht