Horeca Koelkast Tweedehands: Een Duurzame en Betaalbare Optie voor de Horecabranche

De horecabranche is een veeleisende en competitieve sector waarin het belangrijk is om te investeren in hoogwaardige apparatuur. Een van de essentiële apparaten in de horeca is de koelkast. Voor veel horecaondernemers kan het aanschaffen van nieuwe koelkasten echter een grote financiële last zijn. Gelukkig is er een alternatieve optie: het kopen van een horeca koelkast tweedehands.

Waarom kiezen voor een horeca koelkast tweedehands?

Er zijn verschillende redenen waarom het kopen van een tweedehands horeca koelkast een verstandige keuze kan zijn voor horecaondernemers:

 • Kostenbesparing: Een van de belangrijkste voordelen van het kopen van een tweedehands horeca koelkast is de kostenbesparing. Tweedehands koelkasten zijn over het algemeen aanzienlijk goedkoper dan nieuwe modellen. Dit kan vooral gunstig zijn voor startende ondernemers met beperkte financiële middelen.
 • Duurzaamheid: Door te kiezen voor een tweedehands horeca koelkast draag je bij aan een duurzamere samenleving. Het hergebruiken van apparatuur vermindert de vraag naar nieuwe productie, wat resulteert in een lagere CO2-uitstoot en minder afval.
 • Direct beschikbaar: In tegenstelling tot het bestellen van een nieuwe koelkast, is een tweedehands koelkast direct beschikbaar. Dit kan handig zijn als je snel een vervangend apparaat nodig hebt of als je een extra koelkast wilt toevoegen aan je horecazaak.
 • Betrouwbaarheid: Hoewel een tweedehands koelkast al eerder is gebruikt, betekent dit niet dat de kwaliteit minder is. Veel tweedehands koelkasten worden grondig gecontroleerd en gereviseerd voordat ze worden verkocht, waardoor ze net zo betrouwbaar zijn als nieuwe modellen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands horeca koelkast?

Hoewel het kopen van een tweedehands horeca koelkast vele voordelen biedt, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten om ervoor te zorgen dat je een kwalitatief hoogwaardig apparaat koopt:

 • Staat van de koelkast: Controleer de algehele staat van de koelkast, inclusief de buitenkant en de binnenkant. Let op eventuele beschadigingen, roest of andere tekenen van slijtage.
 • Koelvermogen: Controleer of de koelkast nog steeds het gewenste koelvermogen heeft. Dit kun je doen door de temperatuurinstellingen te controleren en te vragen naar het energieverbruik.
 • Onderhoudsgeschiedenis: Vraag naar de onderhoudsgeschiedenis van de koelkast. Een goed onderhouden koelkast heeft minder kans op storingen en zal langer meegaan.
 • Garantie: Informeer naar de garantievoorwaarden. Hoewel tweedehands koelkasten vaak geen fabrieksgarantie meer hebben, bieden sommige verkopers nog steeds een beperkte garantie aan.

Waar kun je een tweedehands horeca koelkast kopen?

Er zijn verschillende opties om een tweedehands horeca koelkast te kopen:

 • Gespecialiseerde leveranciers: Er zijn gespecialiseerde leveranciers die zich richten op de verkoop van tweedehands horeca-apparatuur. Deze leveranciers hebben vaak een breed assortiment aan koelkasten en bieden garantie en service aan.
 • Online marktplaatsen: Online marktplaatsen zoals Marktplaats en eBay kunnen ook een goede bron zijn voor het vinden van tweedehands horeca koelkasten. Let wel op de betrouwbaarheid van de verkoper en vraag altijd om gedetailleerde foto’s en informatie voordat je een aankoop doet.
 • Veilingen: Veilingen kunnen een spannende manier zijn om een tweedehands horeca koelkast te kopen. Houd er echter rekening mee dat je mogelijk geen garantie krijgt en dat je de koelkast niet kunt inspecteren voordat je een bod uitbrengt.

Conclusie

Een tweedehands horeca koelkast kan een uitstekende keuze zijn voor horecaondernemers die op zoek zijn naar een betaalbare en duurzame optie. Met de kostenbesparing, directe beschikbaarheid en betrouwbaarheid van tweedehands koelkasten, is het zeker de moeite waard om deze optie te overwegen. Zorg er wel voor dat je de staat van de koelkast controleert en vraag naar de onderhoudsgeschiedenis voordat je een aankoop doet. Of je nu kiest voor een gespecialiseerde leverancier, een online marktplaats of een veiling, er zijn genoeg mogelijkheden om een kwalitatief hoogwaardige tweedehands horeca koelkast te vinden die perfect past bij de behoeften van jouw horecazaak.

Plaats een reactie

Koelkast info

Verse smaken beginnen hier: ontdek de koelkast
die bij jouw levensstijl past. Koelkasten die bewaren
wat er echt toe doet, elke dag weer.

Begin zoektocht