Inbouw koelkast 140cm: de perfecte oplossing voor een compacte keuken

Een inbouw koelkast van 140cm is een ideale keuze voor mensen met een compacte keuken. Met zijn slanke ontwerp en ruime opbergruimte biedt deze koelkast de perfecte oplossing voor het efficiënt bewaren van voedsel en dranken. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de voordelen en kenmerken van een inbouw koelkast van 140cm.

Voordelen van een inbouw koelkast 140cm

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het kiezen van een inbouw koelkast van 140cm voor uw keuken:

 • Ruimtebesparend: Een inbouw koelkast van 140cm is speciaal ontworpen om in uw keukenkasten te passen, waardoor u waardevolle ruimte op uw vloer en aanrecht bespaart. Dit is vooral handig in kleine keukens waar elke centimeter telt.
 • Naadloze integratie: Dankzij het inbouwontwerp kan de koelkast perfect worden geïntegreerd in uw keukenkasten, waardoor een naadloze en uniforme uitstraling ontstaat. Dit zorgt voor een esthetisch aantrekkelijke keukenomgeving.
 • Optimale opbergruimte: Ondanks zijn compacte formaat biedt een inbouw koelkast van 140cm voldoende opbergruimte voor al uw voedsel en dranken. Met verstelbare planken en deurvakken kunt u de ruimte aanpassen aan uw specifieke behoeften.
 • Energiezuinig: Moderne inbouw koelkasten zijn ontworpen met energie-efficiëntie in gedachten. Ze zijn uitgerust met geavanceerde technologieën zoals LED-verlichting en een efficiënt koelsysteem, waardoor ze minder energie verbruiken en uw energierekening verlagen.
 • Stille werking: Een inbouw koelkast van 140cm is ontworpen om stil te werken, waardoor u geen last heeft van storende geluiden in uw keuken. Dit is vooral belangrijk als uw keuken zich in de buurt van uw woonkamer of slaapkamer bevindt.

Kenmerken van een inbouw koelkast 140cm

Een inbouw koelkast van 140cm heeft verschillende kenmerken die hem onderscheiden van andere koelkasten:

 • Hoogte: Met een hoogte van 140cm past deze koelkast perfect in uw keukenkasten zonder extra ruimte in beslag te nemen.
 • Breedte: De breedte van een inbouw koelkast van 140cm kan variëren, maar de meeste modellen hebben een standaardbreedte van ongeveer 55cm.
 • Inhoud: Ondanks zijn compacte formaat biedt een inbouw koelkast van 140cm voldoende opbergruimte. De inhoud varieert meestal tussen de 100 en 150 liter, afhankelijk van het model.
 • Indeling: Een inbouw koelkast van 140cm is voorzien van verstelbare planken en deurvakken, zodat u de ruimte kunt aanpassen aan uw behoeften. Sommige modellen hebben ook speciale compartimenten voor groenten en fruit.
 • Koelsysteem: Moderne inbouw koelkasten zijn uitgerust met een efficiënt koelsysteem dat zorgt voor een gelijkmatige koeling en een langere houdbaarheid van uw voedsel.
 • Deurmontage: Een inbouw koelkast van 140cm kan worden gemonteerd met de deur aan de linker- of rechterkant, afhankelijk van uw voorkeur en de indeling van uw keuken.

Installatie van een inbouw koelkast 140cm

De installatie van een inbouw koelkast van 140cm vereist enige voorbereiding en nauwkeurigheid. Hier zijn enkele stappen die u moet volgen:

 1. Meet de beschikbare ruimte in uw keukenkasten om ervoor te zorgen dat de koelkast past.
 2. Verwijder de bestaande keukenkasten en maak de ruimte schoon.
 3. Plaats de inbouw koelkast in de opening en zorg ervoor dat deze waterpas staat.
 4. Bevestig de koelkast aan de omliggende kasten met behulp van de meegeleverde bevestigingsmaterialen.
 5. Sluit de elektriciteit en waterleidingen aan, indien van toepassing.
 6. Controleer of de deur van de koelkast soepel opent en sluit.
 7. Plaats de keukenkastdeuren op de koelkastdeur en stel ze af indien nodig.

Het is raadzaam om de installatie van een inbouw koelkast van 140cm over te laten aan een professionele installateur om ervoor te zorgen dat alles correct wordt uitgevoerd.

Conclusie

Een inbouw koelkast van 140cm is de ideale keuze voor mensen met een compacte keuken. Het biedt ruimtebesparing, naadloze integratie, optimale opbergruimte, energiezuinigheid en stille werking. Met zijn kenmerken zoals hoogte, breedte, inhoud, indeling, koelsysteem en deurmontage, is het een praktische en functionele toevoeging aan elke keuken. Door de juiste installatiestappen te volgen, kunt u genieten van de voordelen van een inbouw koelkast van 140cm in uw keuken. Kies voor kwaliteit en gemak met een inbouw koelkast van 140cm!

Plaats een reactie

Koelkast info

Verse smaken beginnen hier: ontdek de koelkast
die bij jouw levensstijl past. Koelkasten die bewaren
wat er echt toe doet, elke dag weer.

Begin zoektocht