Koelkast 70 cm breed: de perfecte oplossing voor kleine keukens

De koelkast is een onmisbaar apparaat in elke keuken. Het houdt ons voedsel vers en zorgt ervoor dat we langer kunnen genieten van onze boodschappen. Voor mensen met een kleine keuken kan het echter een uitdaging zijn om een geschikte koelkast te vinden die past bij de beschikbare ruimte. Gelukkig is er de koelkast 70 cm breed, een compacte oplossing die perfect is voor kleine keukens.

Voordelen van een koelkast 70 cm breed

Een koelkast met een breedte van 70 cm biedt verschillende voordelen ten opzichte van grotere modellen:

 • Ruimtebesparend: Met een breedte van slechts 70 cm neemt deze koelkast niet veel ruimte in beslag in de keuken. Dit is ideaal voor mensen met beperkte ruimte of voor wie een minimalistische uitstraling wil creëren.
 • Efficiënt energieverbruik: Ondanks het compacte formaat zijn de meeste koelkasten van 70 cm breed energiezuinig. Ze zijn uitgerust met moderne technologieën die zorgen voor een efficiënt energieverbruik, wat resulteert in lagere energierekeningen.
 • Voldoende opbergruimte: Hoewel een koelkast van 70 cm breed kleiner is dan standaardmodellen, biedt het nog steeds voldoende opbergruimte voor de dagelijkse boodschappen. Met slimme indelingen en verstelbare planken kun je de ruimte optimaal benutten.
 • Stijlvol design: Koelkasten van 70 cm breed zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, zodat je een model kunt kiezen dat perfect past bij de rest van je keukeninrichting. Van strakke roestvrijstalen modellen tot retro koelkasten, er is voor elk wat wils.

Waar moet je op letten bij het kopen van een koelkast 70 cm breed?

Voordat je een koelkast van 70 cm breed aanschaft, zijn er enkele belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden:

 • Capaciteit: Controleer de capaciteit van de koelkast om ervoor te zorgen dat deze voldoende ruimte biedt voor jouw behoeften. Let op het aantal planken, deurvakken en lades om te bepalen of de koelkast genoeg opbergruimte heeft.
 • Energie-efficiëntie: Kies voor een koelkast met een energie-efficiëntieklasse A++ of hoger om te besparen op energiekosten. Deze modellen zijn milieuvriendelijker en verbruiken minder energie dan oudere modellen.
 • Geluidsniveau: Controleer het geluidsniveau van de koelkast, vooral als je een open keuken hebt of de koelkast in de buurt van de woonkamer staat. Een stille koelkast zorgt voor meer comfort in huis.
 • Extra functies: Sommige koelkasten van 70 cm breed zijn uitgerust met extra functies, zoals een vriesvak, een waterdispenser of een no-frost systeem. Overweeg welke extra functies voor jou belangrijk zijn en kies een model dat hieraan voldoet.

Onderhoud en tips voor een koelkast 70 cm breed

Om ervoor te zorgen dat je koelkast 70 cm breed optimaal blijft functioneren, zijn er enkele onderhoudstips die je kunt volgen:

 • Regelmatig schoonmaken: Maak de binnenkant van de koelkast regelmatig schoon met een mild schoonmaakmiddel en warm water. Vergeet ook niet de buitenkant af te nemen om vlekken en vingerafdrukken te verwijderen.
 • Controleer de temperatuur: Zorg ervoor dat de temperatuur in de koelkast tussen de 2°C en 4°C is en in het vriesvak -18°C. Dit zorgt ervoor dat je voedsel veilig en vers blijft.
 • Vermijd overbelasting: Plaats geen teveel voedsel in de koelkast, omdat dit de luchtcirculatie kan belemmeren en de koelprestaties kan verminderen. Houd ook rekening met de maximale belasting van de planken en deurvakken.
 • Ontdooi regelmatig: Als je koelkast een vriesvak heeft, ontdooi deze dan regelmatig om ijsvorming te voorkomen. Dit zorgt voor een efficiëntere werking en voorkomt dat voedsel aan elkaar vastvriest.

Conclusie

Een koelkast van 70 cm breed is de ideale keuze voor mensen met een kleine keuken. Het biedt voldoende opbergruimte, heeft een efficiënt energieverbruik en past perfect bij de rest van je keukeninrichting. Door rekening te houden met de capaciteit, energie-efficiëntie en extra functies, kun je de perfecte koelkast vinden die aan al jouw behoeften voldoet. Vergeet niet om regelmatig onderhoud uit te voeren om de levensduur van je koelkast te verlengen. Met een koelkast 70 cm breed kun je genieten van verse en smakelijke maaltijden, zelfs in een kleine keuken!

Plaats een reactie

Koelkast info

Verse smaken beginnen hier: ontdek de koelkast
die bij jouw levensstijl past. Koelkasten die bewaren
wat er echt toe doet, elke dag weer.

Begin zoektocht