Koelkast ombouw maken

Koelkast ombouw maken

Een koelkast ombouw maken is een geweldige manier om je koelkast te integreren in je keukeninterieur en tegelijkertijd extra opbergruimte te creëren. Of je nu een standaard koelkast wilt verbergen of een inbouwkoelkast wilt creëren, een ombouw kan de perfecte oplossing zijn. In dit artikel zullen we je stap voor stap begeleiden bij het maken van een koelkast ombouw.

Benodigdheden

Voordat je begint, is het belangrijk om alle benodigdheden bij de hand te hebben. Hier is een lijst met materialen die je nodig hebt:

  • Houten planken
  • Schroeven
  • Boormachine
  • Zaag
  • Scharnieren
  • Deurknop
  • Verf of beits
  • Kwasten

Stappenplan

Volg deze stappen om je eigen koelkast ombouw te maken:

Stap 1: Meten en plannen

Meet de afmetingen van je koelkast op en bepaal hoe groot je de ombouw wilt maken. Maak een schets van het ontwerp en bepaal waar je deuren en planken wilt plaatsen. Dit zal je helpen bij het bepalen van de hoeveelheid hout en andere materialen die je nodig hebt.

Stap 2: Hout snijden

Gebruik een zaag om de houten planken op maat te snijden volgens je ontwerp. Zorg ervoor dat je rekening houdt met de dikte van het hout bij het bepalen van de afmetingen.

Stap 3: Bouw het frame

Begin met het bouwen van het frame van de ombouw. Gebruik de houten planken en schroeven om een stevig frame te creëren dat de koelkast kan ondersteunen. Zorg ervoor dat het frame goed past en waterpas staat.

Stap 4: Plaats de planken

Plaats de planken binnen het frame om opbergruimte te creëren. Je kunt ervoor kiezen om verstelbare planken te gebruiken, zodat je de hoogte kunt aanpassen aan je behoeften. Bevestig de planken stevig met schroeven.

Stap 5: Maak de deuren

Gebruik de overgebleven houten planken om de deuren voor de ombouw te maken. Meet de juiste afmetingen en zaag het hout op maat. Bevestig scharnieren aan de deuren en het frame, zodat de deuren gemakkelijk kunnen openen en sluiten.

Stap 6: Afwerking

Schuur het hout glad en verwijder eventuele splinters. Breng vervolgens verf of beits aan op de ombouw om het een mooie afwerking te geven. Laat de verf of beits goed drogen voordat je de ombouw in gebruik neemt.

Stap 7: Plaats de koelkast

Nadat de ombouw volledig is afgewerkt en gedroogd, is het tijd om de koelkast in de ombouw te plaatsen. Schuif de koelkast voorzichtig in de ombouw en zorg ervoor dat deze stevig staat. Bevestig de deuren en voeg een deurknop toe voor een mooie afwerking.

Conclusie

Het maken van een koelkast ombouw kan een leuke en creatieve manier zijn om je keuken te verbeteren. Met de juiste materialen en een beetje handigheid kun je een ombouw maken die perfect past bij je interieur en extra functionaliteit biedt. Volg de stappen in dit artikel en geniet van je nieuwe en verbeterde keuken!

Plaats een reactie

Koelkast info

Verse smaken beginnen hier: ontdek de koelkast
die bij jouw levensstijl past. Koelkasten die bewaren
wat er echt toe doet, elke dag weer.

Begin zoektocht