Lampje koelkast vervangen

Een van de meest voorkomende problemen bij een koelkast is een kapot lampje. Gelukkig is het vervangen van het lampje in de koelkast een relatief eenvoudige klus die je zelf kunt doen. In dit artikel zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je het lampje in je koelkast kunt vervangen.

Benodigdheden

Voordat je begint met het vervangen van het lampje in je koelkast, is het handig om de benodigdheden bij de hand te hebben. Hier is een lijst van de dingen die je nodig hebt:

 • Een nieuw lampje dat geschikt is voor jouw koelkastmodel. Controleer de handleiding van je koelkast om erachter te komen welk type lampje je nodig hebt.
 • Een schroevendraaier (meestal een kruiskopschroevendraaier).
 • Een zaklamp (optioneel, maar handig als je de koelkastverlichting wilt controleren voordat je begint).

Stappenplan

Volg deze stappen om het lampje in je koelkast te vervangen:

 1. Haal de stekker van de koelkast uit het stopcontact. Veiligheid staat altijd voorop, dus zorg ervoor dat de koelkast geen stroom heeft terwijl je aan het werk bent.
 2. Open de deur van de koelkast en zoek het lampje. In de meeste koelkasten bevindt het lampje zich aan de bovenkant, achter een beschermende kap.
 3. Verwijder de beschermende kap door de schroeven los te draaien. Gebruik hiervoor de schroevendraaier. Leg de schroeven op een veilige plek, zodat je ze niet kwijtraakt.
 4. Als de beschermende kap is verwijderd, kun je het oude lampje zien. Draai het lampje tegen de klok in om het los te maken. Let op dat je het lampje niet te hard vastdraait, anders kan het breken.
 5. Neem het nieuwe lampje en draai het met de klok mee om het op zijn plaats te bevestigen. Zorg ervoor dat het lampje stevig vastzit, maar draai het niet te strak aan.
 6. Plaats de beschermende kap terug en draai de schroeven weer vast. Controleer of de kap stevig vastzit en niet wiebelt.
 7. Steek de stekker van de koelkast weer in het stopcontact en controleer of het nieuwe lampje werkt. Als het lampje niet brandt, controleer dan of het goed is bevestigd en probeer het opnieuw.
 8. Sluit de deur van de koelkast en je bent klaar! Je hebt succesvol het lampje in je koelkast vervangen.

Tips en waarschuwingen

Hier zijn enkele handige tips en waarschuwingen om in gedachten te houden tijdens het vervangen van het lampje in je koelkast:

 • Zorg ervoor dat de koelkast is uitgeschakeld en de stekker uit het stopcontact is gehaald voordat je begint.
 • Als je het lampje niet kunt vinden of er niet bij kunt, raadpleeg dan de handleiding van je koelkast of neem contact op met de fabrikant voor hulp.
 • Controleer altijd of het nieuwe lampje compatibel is met je koelkastmodel om problemen te voorkomen.
 • Als het lampje na het vervangen nog steeds niet werkt, kan er een probleem zijn met de bedrading of de schakelaar. In dat geval is het raadzaam om een professionele monteur in te schakelen.

Conclusie

Het vervangen van het lampje in je koelkast is een eenvoudige klus die je zelf kunt doen. Met de juiste benodigdheden en ons stappenplan kun je het lampje snel en veilig vervangen. Vergeet niet om altijd voorzichtig te zijn en de koelkast uit te schakelen voordat je aan de slag gaat. Als je twijfelt of problemen ondervindt, aarzel dan niet om professionele hulp in te schakelen. Nu je weet hoe je het lampje in je koelkast kunt vervangen, kun je genieten van een goed verlichte koelkast en gemakkelijk je etenswaren vinden!

Plaats een reactie

Koelkast info

Verse smaken beginnen hier: ontdek de koelkast
die bij jouw levensstijl past. Koelkasten die bewaren
wat er echt toe doet, elke dag weer.

Begin zoektocht