Oude koelkast laten ophalen

Oude koelkast laten ophalen

Heb je een oude koelkast die je wilt laten ophalen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over het laten ophalen van je oude koelkast. Of je nu een nieuwe koelkast hebt gekocht of gewoon van je oude apparaat af wilt, er zijn verschillende opties beschikbaar om je te helpen bij het verwijderen van je oude koelkast.

Waarom je je oude koelkast moet laten ophalen

Het laten ophalen van je oude koelkast is belangrijk om verschillende redenen:

 • Veiligheid: Oude koelkasten kunnen gevaarlijke stoffen bevatten, zoals koelvloeistoffen en isolatieschuim, die schadelijk kunnen zijn voor het milieu en de gezondheid. Door je oude koelkast te laten ophalen door een professioneel bedrijf, zorg je ervoor dat deze stoffen op de juiste manier worden afgevoerd.
 • Milieuvriendelijkheid: Het recyclen van oude koelkasten is een belangrijke stap in het verminderen van afval en het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Door je oude koelkast te laten ophalen, draag je bij aan een duurzamere toekomst.
 • Gemak: Het laten ophalen van je oude koelkast is een eenvoudige en handige oplossing. Je hoeft je geen zorgen te maken over het transporteren van een zwaar apparaat of het vinden van een geschikte plek om het weg te gooien.

Opties voor het laten ophalen van je oude koelkast

Er zijn verschillende opties beschikbaar om je oude koelkast te laten ophalen:

 1. Terugname door de winkel: Als je een nieuwe koelkast koopt, bieden veel winkels de mogelijkheid om je oude koelkast terug te nemen. Dit kan vaak gratis of tegen een kleine vergoeding.
 2. Gemeentelijke ophaaldienst: Veel gemeenten bieden een ophaaldienst voor grofvuil, waaronder oude koelkasten. Informeer bij je gemeente naar de mogelijkheden en de procedure voor het laten ophalen van je oude koelkast.
 3. Recyclingbedrijven: Er zijn verschillende recyclingbedrijven die gespecialiseerd zijn in het ophalen en recyclen van oude koelkasten. Deze bedrijven zorgen ervoor dat je oude koelkast op een milieuvriendelijke manier wordt verwerkt.
 4. Online platforms: Er zijn ook online platforms waar je je oude koelkast kunt aanbieden voor ophaling. Deze platforms brengen je in contact met mensen die geïnteresseerd zijn in het recyclen of hergebruiken van oude apparaten.

Wat te doen voordat je je oude koelkast laat ophalen

Voordat je je oude koelkast laat ophalen, zijn er een paar stappen die je moet nemen:

 1. Maak de koelkast leeg: Verwijder alle voedingsmiddelen en andere items uit de koelkast voordat je deze laat ophalen.
 2. Ontdooi de koelkast: Als je oude koelkast een vriesvak heeft, zorg er dan voor dat je deze volledig ontdooit voordat je deze laat ophalen. Dit voorkomt lekkages tijdens het transport.
 3. Maak de koelkast schoon: Reinig de binnen- en buitenkant van de koelkast voordat je deze laat ophalen. Verwijder eventuele vlekken of geuren om de koelkast in goede staat achter te laten.
 4. Verwijder persoonlijke informatie: Als je oude koelkast een ingebouwd display of slimme functies heeft, zorg er dan voor dat je alle persoonlijke informatie verwijdert voordat je deze laat ophalen.

Conclusie

Het laten ophalen van je oude koelkast is een verstandige keuze vanwege de veiligheid, milieuvriendelijkheid en het gemak dat het biedt. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals terugname door de winkel, gemeentelijke ophaaldiensten, recyclingbedrijven en online platforms. Voordat je je oude koelkast laat ophalen, zorg ervoor dat je de nodige stappen neemt, zoals het leegmaken, ontdooien, schoonmaken en verwijderen van persoonlijke informatie. Door deze richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je oude koelkast op de juiste manier wordt afgevoerd en bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Plaats een reactie

Koelkast info

Verse smaken beginnen hier: ontdek de koelkast
die bij jouw levensstijl past. Koelkasten die bewaren
wat er echt toe doet, elke dag weer.

Begin zoektocht